Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tchoř černonohý (Mustela nigripes) je ohrožená šelma z čeledi lasicovitých. Jeho domovem byly severoamerické Velké pláně.Je považován za nejvzácnějšího severoamerického savce, v roce 1985 přežívalo jen 31 jedinců.

Soubor:Mustela nigripes.jpg

  • Stalo se tak v důsledku hubení psounů, kteří jsou jeho hlavní potravou, a jejichž nory mu slouží jako úkryt.
  • Poslední žijící zvířata byla odchycena a chována v zajetí.
  • Roku 1994 bylo v Národním parku Badlands vypuštěno 36 jedinců, v následujících letech bylo několik stovek tchořů přemístěno do psouních kolonií nacházejících se na chráněných územích.
  • V současnosti žijí v sedmi zoologických zahradách, v severovýchodní Montaně, západní Jižní Dakotě a v jihovýchodním Wyomingu.

 

Náhledy fotografií ze složky fotografie šelem

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tchoř čeronohý

(blb, 22. 3. 2011 10:38)

todle je surikata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!